Državni prvenstvi do 13 in 19 let 2018/2019
2019-10-9

Nike Brajkovič ja zasluženo postala mladinska državna prvakinja in s tem upravičila vlogo favoritinje med posameznicami v kategoriji do 19 let. V finalu je z rezlutatom 23:21, 21:14 premagala Špelo Alič (Bk Olimpija). Tretje mesto sta si razdelili Anja Jordan (Bk Ljubljana) in Neža Frank (Bk Branik). S slednjo je Nike osvojila tudi naslov državne podprvakinje v dvojicah. Finalni nastop se jima žal ni izšel po pričakovanjih, saj si je Nike med tekmo poškodovala stegnsko mišico in sta bili primorani predati.

Bronasto medaljo si je priboril Jan Babnik v kategoriji dvojic skupaj z Galom Bizjakom (Bk Medvode). V polfinalu sta izgubila proti kasnejšima zmagovalcema Jaki Ivančiču (Bk Medvode) in Mihi Mastenu (Bk Branik).

Peto mesto sta med posamezniki osvojila Simon Bambič in Blaž Smrkolj. V kategoriji mešanih dvojic letos žal nismo imeli nobenih predstavnikov.

Na državnem prvestvu do 13 let, ki je potekalo vzporedno z mladinskim, so nastopili tudi trije naši člani, Aleks Sedej, Matic Vrek in Maks Ian Mattias. Po napornih tekmah v skupinah se nobenemu ni uspelo uvrstiti v turnirski del tekmovanja.

Čestitke mladinski državni prvakinji Nike in tretjeuvrščenemu Janu za osvojene medalje!