Filip in Jan zmagovalca prvega U17 turnirja
2019-10-9

V Bitu smo v soboto, 5.10.2019, gostili prva turnirja do 17 in do 13 let.

Z odlično igro je začel sezono Jan Babnik, ki je brez težav ugnal vse tekmece med posamezniki. V finalu je z rezultatom 21:10 in 21:14 premagal Matevža Hermana (BK Mirna), tretje mesto je osvojil Kevin Lin Lenarčič (BK Medvode).

Vrhunec turnirja je bila zadnja tekma, finale moških dvojic med Janom Babnikom in Filipom Gradom ter Kevinom Linom Lenarčičem in Jako Peričem Marovtom (BK Medvode). Navijači so glasno navijali, v zraku je bilo veliko nervoze, ki niti trenerjev ni pustila hladnih. Filip in Jan sta izgubila prvi set z 17:21, kar jima je dalo le dodatno željo po zmagi. V drugem setu sta bila boljša z 21:14, v tretjem pa z 21:19. zmagovalne stopničke so bile za Filipa prve v konkurenci do 17 let, Jan pa je na njih stal že drugič v istem dnevu.

V dvojicah do 17 let sta se borila tudi Maj Babnik in Jan Krumpak ter Svit Cetinski s Timijem Ornikom (Bk Kungota).

V kategoriji posameznic in posameznikov so nastopali še Zoja Novak, Srna Mihelač, Oskar Šuc, Sebastjan Anželj, Jan Krumpak, Svit Cetinski, Maj Babnik in Filip.

V ženskih dvojicah so se prav tako odvili izredno napeti finalni dvoboji. Zoja in Maja Koman (BK Kungota) sta polfinalu izgubili tekmo proti Špeli Alič (BK Olimpija) in Lini Pipan (BK Medvode), tekma za tretje mesto pa je bila najbolj izenačena tekma na turnirju. S podaljški v tretjem setu sta z rezultatom 18:21, 21:18, 30:29 tretje mesto osvojili Kim Matovič (BK Konex) in Katarina Kevo (BK Brežice). Zmagovalki turnirja sta bili Nika Bedič (BK Mladost) in Anja Jordan (BK Ljubljana).

Na turnirju do 13 let sta najboljši rezultat dosegla Aleks Sedej in Maks Ian Mattias v dvojicah, zasedla sta odlično 4. mesto. Oba sta nastopala tudi v kategoriji posameznikov, prav tako tudi Nejc Čerin, Matic Vrenk, Jakob Rogič, Žiga Horvat in Jurij Kustec. Med dekleti pa Isabela Šeme, Tisa Cetinski in Mia Mesarič Kranjec.

Na obeh turnirjih je bilo res veliko število tekmovalk in tekmovalcev, ki bodo lepo obogatili konkurenco na mladinskih turnirjih.

Še enkrat čestitke Filipu in Janu za zlati medalji, naj se po jutru dan pozna. ;)