62. Člansko Državno Prvenstvo
2019-2-25

Prvi vikend v februarju se je odvilo 62. člansko državno prvenstvo za posameznike in dvojice. Najboljši rezultat je pričakovano dosegel Andraž Krapež, ki je osvojil tretje mesto med posamezniki in tretje mesto v moških dvojicah skupaj s Tilnom Zalarjem. Med ženskami je bila najboljša Nina Kotar, tretja med posameznicami.

Andražev cilj je bil letos vsekakor uvrstitev v finale prvenstva, vendar je že na samo tekmovanje prišel z manjšimi težavami v stopalu. Prve sobotne tekme še niso predstavljale večjih ovir, ko pa so prišle na vrsto večerne tekme v dvojicah, so se tudi bolečine stopnjevale. V nedeljskem polfinalu je žal prišlo v stopalu do preobremenitve ter posledično večje poškodbe in je moral predati tekmo. Prav tako s Tilnom nista odigrala polfinalne tekme v dvojicah in sta na koncu zasedla tretje mesto. Zelo dobro je nastopal tudi Blaž Smrkolj, ki je končal tekmovanje v četrtfilanu proti kasnejšemu finalistu, Mihi Ivančiču.

Tretjega mesta med posameznicami se je zelo veselila Nina Kotar. V polfinalni tekmi je zgubila proti favorizirani Niki Arih. Sicer neuspešno, vendar z vso zagnanostjo se je borila tudi Nike Brajkovič, ki se je na tekmovalna tla ravno vrnila po bolezni in poškodbi.

Letošnjega državnega prvenstva se bomo spominjali po treh zasluženih medaljah, žal tudi po poškodbi Andraža ter dobro organiziranem tekmovanju.

Državni prvaki za v letu 2019 so postali: Miha Ivanič, BK Medvode (MP), Petra Polanc, BK Medvode (ŽP, ŽD in MIX), Miha Ivančič, Bk Medvode (MIX), Kaja Stankovič, BK Ljubljana (ŽD) ter Urban in Aljoša Turk, BK Mirna (MD).

Čestitke vsem zmagovalcem in vsem našim tekmovalcem za osvojene medalje in dvoboje!