Državno prvenstvo do 15 let 2018/2019
2019-10-9

Državno prvenstvo do 15 let so letošnjo sezono prvič organizirali v Prevaljah na Koroškem. Med izredno številčno konkurenco so naše barve zastopali Jan Krumpak, Maj Babnik, Ema Uršič, Sebastjan Anželj, Domen Rubin in Svit Cetinski. Med posamezniki se je odlično znašel Jan Krumpak, ki je premoč priznal šele v polfinalu, premagal ga je Kevin Lin Lenarčič (Bk Medvode). Jan je tako v konkurenci 40 tekmovalcev ponosno stopil na podelitveni oder in prejel bronasto odličje. Državni prvak do 15 let je postal Mark Koroša (Bk Kungota), v finalu je premagal Kevina Lina Lenarčiča, prav tako tretji pa je bil Jaka Perič Marovt (Bk Medvode).

Jan in Maj Babnik sta odlično zaigrala tudi v dvojicah. Kot postavljena 3/4 nosilca sta upravičila seštevek točk na lestvici in osvojila tretje mesto. Nastop v finalu sta jima preprečila Kevin Lin Lenarčič in Jaka Perič Marovt (Bk Medvode), prva nosilca prvenstva, ki sta osvojila drugo mesto. Na zmagovalnem odru sta bila še državna prvaka Anel Hac Gyorkoš (Bk Maldost) in Dorian Hranilovič (Bk Kungota) ter tretjeuvrščena Žiga Podgoršek in Timotej Ušeničnik (BK Medvode).

Veselimo se in čestitamo fantoma za obe tretji mesti, ki jima bosta zagotovo dali dodatno motivacijo za naslednjo sezono.