Andraž Krapež - članski državni prvak
2020-8-25

Izjemen uspeh naših članov in mladinke na članskem državnem prvenstvu - Andraž Krapež je postal novi članski državni prvak med posamezniki, državni podprvaki so postali Nike Brajkovič in Tilen Zalar v mešanih dvojicah, Nike Brajkovič in Nina Kotar v ženskih dvojicah ter odlični tretji Tilen Zalar med posamezniki!

Letošnje 63. člansko državno prvenstvo RS se je odvijalo v Mariboru v organizaciji Badmintonskega kluba Branik. Na prvenstvu je nastopilo devet naših članic in članov, štiri dekleta in pet fantov.

Nov mejnik na svoji badmintonski poti je postavil Andraž, ki je po nekaj prejšnjih ponesrečenih prvenstvih, lani se je v polfinalu celo poškodoval, prišel do naslova najboljšega posameznika v državi. V finalu je po napetem dvoboju z rezutatom 21-11, 20-22, 21-17 premagal Miho Ivaniča (Bk Medvode).

Svoj najboljši rezultat med člani je dosegel tudi Tilen Zalar z osvojenima dvema medaljama. V mešanih dvojicah sta z Nike postala državna podpravka. Pod do srebrne medalje ni bila lahka, saj sta vse tekme do finala dobila šele po treh setih. v finalu sta bila boljša od njihu Petra Polanc in Miha Ivančič, ki sta postala nova državna prvaka v mešanih dvojicah. Tilen je svoj odličen nastop pokazal tudi med posamezniki, kjer je osvojil bronasto medaljo.

Naša najboljša mladinka in članica, Nike, si je priborila dva naslova državne podpravkinje - v mešanih dvojicah s Tilnom in ženskih dvojicah z Nino.

Moške dvojice in ženske posamezno sta dve disciplini, kjer naši člani niso posegli po odličjih. Med posameznicami je bila zelo blizu medalje Nina Kotar, Nike pa je v prvem kolu igrala proti kasnješi državni prvakinji, Kaji Stankovič (Bk Ljubljana). Žal sta imela zelo ponesrečen nastop v dvojicah Andraž in Tilen, Gal Pavliha ter Tomislav Krga (Bk Branik) pa sta po kvalifikacijah naletela na premočna nasprotnika. Državna prvaka sta postala Miha Ivanič in Gašper Krivec (Bk Mirna).

Z naslovom državnega prvaka, dvema drugima in tretjim mestom, je bilo letošnje državno prvenstvo najuspešnejše za naš klub v zadnjih letih.

S prvenstvom smo izredno zadovoljni, tudi organizacija in dvorana sta bili super. Na žalost pa je prvenstvo organizirano v samo dveh dneh kar pomeni, da so morali tekmovalci v prvem dnevu odigrati veliko število tekem, ki so se igrale pozno v večer in je ostalo le malo časa za počitek pred polfinalnimi in finalnimi dvoboji naslednje jutro.

Veselje ob uspehu naših igralcev nam daje svežo motivacijo za nadaljne turnirje in pridno treniranje. Čestitke vsem štirim dobitnikom medalj!

Vsi rezultati so objavljeni na spodnji spletni strani. https://www.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=CAAF1425-F21C-46CC-9943-AE6D16A0C443