Bitovci do zmage in 8 polfinal na 1. A turnirju
2019-10-24

Na prvi A turnir v sezoni se je uvrstilo kar 8 naših igralcev, ki so z odličnimi rezultati pričeli člansko sezono. Najuspešnejši je bil Tilen Zalar, ki je prinesel domov prvo zmago med posamezniki.

Turnir je potekal v dveh tekmovalnih dneh v organizaciji Bk Brežice. Tekem je bilo dovolj za vse in ni manjkalo klubskih dvobojev.

V soboto so se odigrale vse tekme do polfinal in dan je bil zelo dolg. V ženski konkurenci je žreb nanesel tako, da so bile vse tri, Zoja Novak, Nike Brajkovič in Nina Kotar v isti skupini. Zraven je bila še Lina Pipan (BK Medvode), ki ni uspela premagati nobene Bitovke. Kot prva in druga sta se v polfinale uvrstili Nike in Nina.

V moški kategoriji se, razen Tilnu, ki ni igral v skupini, nikomur ni uspelo uvrstiti med četrtfinaliste. Tilen se je v četrfinalu z malo slabšo igro za las prebil v polfinale, v podaljšku tretjega seta je premagal Gala Bizjaka (Bk Medvode).

Po singlih so se nadaljevale tekme v skupinah mešanih parov. Odlično sta se odrezala mladinca Zoja in Jan Babnik, ki sta z enim porazom proti Špeli in Gregorju Aliču (Bk Olimpija), zanesljivo napredovala v četrfinale. Prav tako z enim porazom, sta bolj slabo začela Nike in Tilen. Kot drugouvrščena v skupini sta v četrfinalu premagala Aličeva. Zoja in Jan sta v treh setih premagala Zalo Žuran (Bk Branik) in Roka Kuprivca (Bk Medvode).

Nike in Nina sta se v ženskih dvojicah brez težav uvrstili naprej v polfinale, čeprav sta imeli nekaj možnosti napredovati iz skupine kot prvi.

In 'best for the last' na sobotnem sporedu so bile moške dvojice. Vseh 5 fantov se je uspelo uvrstiti v četrfinale. Zelo dobro igro sta že v skupini pokazala Jan Babnik in Igor Sabljič, premagala sta navezo Lonzarič/Klančar (Bk Branik). Koncetracijo in moč sta zadžala vse do zadnje tekme dneva, ko sta se v klubskem dvoboju pomerila proti Simonu Bambiču in Natanu Maksimoviču. Da smo Bitovci lahko ostali v dvorani dlje od vseh ostalih, so poskrbeli s tekmo na tri sete in podaljški. Zmagala sta Jan in Igor (21:19,21:23,24:22). V polfinale sta se uvrstila tudi Tilen in Aljoša Turk (Bk Mirna).

V nedeljo, ko smo imeli že vsi kar precej tekem s sobote 'pod kapo', je bilo potrebno najti nove zaloge moči in motivacije. Malo slabše je to uspelo mladincem, nič bolje ni kazalo malo starejšim članom. V pofinalih so se neuspešno borili Jan in Zoja proti Niki Arih in Aljoši Turku (Bk Mirna), Nike in Tilen proti Petri Polanc in Mihi Ivančiču (BK Medvode), Jan in Igor proti Tilnu in Aljoši, Nike proti Niki Arih in Nina proti Petri Polanc. V finale se je uvrstil Tilen med posamezniki in v dvojicah.

Tekme za tretje mesto so bile v znamenju klubskih dvobojev. Nike in Tilen sta premagala Zojo in Jana, Nina je v enourni tekmi za las premagala Nike. Tekma je seveda terjala svoj davek, za dvojice ni ostalo nič več energije in punci sta v treh setih izgubili tako polfinala kot tekmo za 3. mesto. Četrto mesto sta osvojila tudi Jan in Igor v moških dvojicah.

Tilen je v finalu premagal Miho Ivančiča, v dvojicah pa sta z Aljošo morala priznati premoč Mihe Ivančiča in Martina Cerkovnika (BK Medvode).

Pri ženskah je zmagala Petra Polanc pred Niko Arih, Petra in Miha I. sta zmagala tudi v mixu, druga sta bila Nika Arih in Aljoša Turk, v ženski dvojicah sta bili najboljši Nika Arih in Jerca Bajuk pred Petro in Lino.

Z uspešni nastopi na turnirju smo zelo zadovoljni, dosegli smo eno zmago, eno drugo mesto, dve tretji mesti in tri četrta mesta. V naslednjih dneh so bili treningi prve skupine opravičeno opustošeni.

Čestitke!