Na 2. AB turnirju Bitovci na stopničkah v vseh disciplinah
2019-12-11

Na zadnjem AB turnirju v letu 2019 je tekmovalo 9 članov našega kluba. Sveži na AB turnirju so bili člani B selekcije: Jan Krumpak, Maks Počivašek in Filip Grad, ki so tekmovali na B turnirju, Filip in Jan pa tud na turnirju dvojic.

Turnir se je zelo slabo začel za Jana Babnika, ki si je poškodoval ramo že na jutranjem ogrevanju in je žal moral zaključiti še preden je dobro začel. Ostali so tekmovali in se prebijali po skoraj ustaljenih tirnicah.

Najboljši rezultat je tokrat dosegla Nike Brajkovič, ki je v polfinalu odločno premagala Niko Arih, v finalu je pričakovano klonila proti najboljši slovenski igralki, Petri Polanc, in se na koncu veselila drugega mesta. Ušle ji niso niti stopničke v mešanih dvojicah, s Tilnom Zalarjem sta bila 3., niti v ženskih dvojicah, kjer sta bili z Nino Kotar prav tako tretji.

Do medalje se je ponovno prebil Natan Maksimovič, s Tilnom sta v dvojicah osvojila 3. mesto. Zbirko tretjih mest je dopolnil Tilen med posamezniki.

Pred novim AB turnirjem se bodo naši člani in mladinci v januarju pripravljali na 63. člansko državno prvenstvo, ki bo 1. in 2. februarja potekalo v Mariboru.